Vi har gift oss!
 
De kära tu Vem är vem Förlovningen Bröllopsresan
Index Bröllopet Middag & Fest Frågor & svar Önskelista Blogg

Förlovningen

Venedig, 8/9-07

 

Jag hade planerat resan som en överraskning åt Hanna. Får erkänna att jag inte hade koll på hur man tog sig från flygplatsen in till Venedig. Men har andra gjort det så varför skulle inte vi klara det. Detta berättade jag dock ej för Hanna, till henne sa jag att jag hade full koll, på allt.

 

Rio Grande

 

Väl framme visade sig hotellet vara jättefint och ligga riktigt nära busscentralen, vi behövde bara gå över tre broar.(Ganska lite för att vara Venedig)

Kan säga att kartorna som finns på Venedig är nog så vilseledande.

 

Vårat hotell:Hotel Carlton & Grand Canal

 

På fredagskvällen gick vi ut för att äta och för att se oss omkring. Det är en mycket vacker och väldigt annorlunda stad. Inte nog med att staden nästan bara består av kanaler och broar, de hus som finns de är inte ens raka.

Efter en god pizza lite öl och vin så var det dags för sängen.

Lördag morgon började med frukost för att göra sig beredd på att ta sig an staden utan vägar. Funderade att åka båt ett tag, men vi bestämde oss för att se staden till fots. Kan säga till er som funderar på att åka, ta ordentliga joggingskor med er! Efter att traskat runt i timmar och besökt allehanda kyrkor och museum(och det finns en hel del sådana) så fick det bli lunch strax innan Piazzetta San Marco (Marcusplatsen). Där kvällens händelse skulle ske.

 

San Marco kyrkan framför Dodgens palats

 

En god lunch senare så återgick vi till att besöka än fler kyrkor och museum plus en hel del boutiqer "turistfällor". När nöjet av detta avtog eller rättare sagt när fötterna gjorde sig påminda av att skovalet ej var det bästa, så insåg vi att det var dags att dra sig tillbaka till hotellet och vila lite.

När fötterna och vi fått vila klädde vi upp oss för att äta en riktigt god och fin middag. Givetvis tog vi obekväma skor, eftersom man skulle vara snygg. Restaurangen vi hade sett ut var fullbokad, så även vårt andra val. Tredje valet fanns inte ens (bra guideböcker).

Så det fick bli en turistfälla vid Grande Canale. (Sämsta maten vi åt på hela resan, dyrast för den delen med.) Vi fick dock ett bord direkt invid vattnet, väldigt mysigt och drickan var god.

Några timmar senare gick vi över Piazetta San Marco tätt ihop slingrande (Det var här jag tänkte fria). Vi började då prata om att ta en gondol hemåt. (Fötterna gjorde sig påminda) Vi gick sakta hemåt "trodde Hanna". Efter en timme så kom vi tillbaka till Piazetta San Marco utan att sett en enda gondol. Då insåg jag att det var här jag skulle fria och inte i en båt. Efter att gått ytterligare så svamlade jag fram något "ska vi inte sätta oss och vila fötterna". Och efter vi satt oss ner så gick jag ner på knä och friade. (Som första replik säger Hanna "-vad gör du?!?", hon hävdar än idag att så inte är fallet.) Hon fann sig dock och svarade rätt.

 

 

Suckarnas bro mellan Dodgens palats och fängelsehålerna

 

På hemvägen beslöt vi oss till slut för att ta en gondol, så blev det dock ej. När jag frågade vad de skulle ha för att köra oss till hotellet tror jag de missförstod mig, jag fick priset för att köpa hela båten. Efter att sedan blivit jagade av 2 gondoljärer, så var vi vilse. Men, man som man är kan man alltid hitta rätt, eller? Jag påstår det iallafall - vi kom hem till sist, 2 timmar senare med skoskav och efter frågat vägen 3 gånger - men hem kom vi.(Normalt tar det ungefär 30 min)

Efter att delat en flaska champagne på rummet så slocknade vi fort.

När vi vaknade på söndagen sa vi att vi skulle gå och titta i lite affärer i ett lugnt tempo. Efter 2 varv runt Canal Grande på förmiddagen insåg vi att så inte var fallet. (Vi har aldrig längtat så mycket efter att ha joggingskor på fötterna)

Det blev många stopp bara för att få stå stilla och vila fötterna.

På eftermiddagen/kvällen bestämde vi oss för att inte gå alls, så det blev en pizzeria i närheten. Där satt vi sedan tills det var sängdags.

Måndag morgon; då var det dags att packa och ge sig iväg till flygplatsen.

 

Resan kommer alltid att finnas i våra minnen, helt underbar.